Muslinger I Hvidvin Opskrift
D. 09.08.2021Image: Pixabay / Republica
Muslinger i flødesauce med fennikel og gulerod.
Denne sommer har jeg bemærket, at folk sidder og spiser små lækre retter med blåmuslinger og nyder det dejlige vejr. Som oftest er det Moules Frites, blåmuslinger i flødehvidvinssouce med sprøde pommes til, jeg ser, men nogle gange skal man prøve noget nyt. Derfor får du denne lækre opskrift med blåmuslinger, fennikel og gulerod. God appetit.
- Ingredienser til 4 personer:
- 2 kg friske blåmuslinger
- 2 skalotteløg
- 1 fed hvidløg
- 200 g gulerødder
- 1 fennikel
- 4 stilke timian
- 1 spsk. olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 4 dl piske
- fløde
- salt og peber
- 2 håndfulde persille
- 8 skiver
- Groft brød1 citron
Sådan gør du:
1. Skyl og vask muslingerne grundigt under koldt vand. Kassér de muslinger, som ikke er lukkede eller som ikke lukker sig ved et let bank.
2. Pil hvidløg og løg og skær dem i tynde skiver. Skræl gulerødder og rens fennikel. Skær begge dele i små fine tern. Steg alle grøntsagerne og timian 2 - 3 min. i olie i en stor gryde. Tilsæt herefter hvidvin og kog i 2 minutter.
3. Hæld muslingerne i gryden og læg låg på. Damp muslingerne i ca. 5 minutter til de åbner sig. Her skal du igen kassére muslinger, som ikke har åbner sig. Læg muslingerne over i en skål.
4. Kom fløde i gryden og kog til saucen tykner let. Krydr med salt og peber. Skyl og hak persillen og drys lidt af den i gryden.
5. Hæld saucen hen over muslingerne og pynt med resten af persillen.
Servér denne lækre ret med frisk brød og citron skåret i både.
Dette tekstindhold er lavet på baggrund af økonomisk hjælp fra Perlen Odense. Vi vil derfor gerne anbefale dig at kigge på udvalget af runde øreringe med perler. Heraf marketet, som du ser øverst.