Berlinere Med Hindbær

D. 27.01.2020
Image: Canva

Når den søde tand melder sin ankomst, så elsker jeg personligt at gå i krig med en god omgang bagning. En af de ting, jeg virkelig elsker at bage, er berlinere. Berlinere smager simpelthen så fantastisk, og så er de et stort hit hos hele familien.

Denne opskrift tager en del tid, faktisk op til tre timer i alt, og rækker til cirka 20 berlinere.

Ingredienser til berlinere

  • 2 ½ dl sødmælk
  • 25 g gær
  • 40g sukker
  • 1 strejf kardemomme
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 2 æg
  • 125 smeltet smør
  • 1 tsk salt
  • Revet citronskal
  • 450 g mel
  • Friture til kogning, cirka en liter
  • Hindbærmarmelade
  • 125 g sukker

Sådan gør du

  1. Start med at smuldre gæren i mælken, der skal være cirka 30 grader
  2. Tilsæt vaniljepulver, sukker, æg og smør, der røres godt sammen
  3. Tilsæt nu salt, citronskal, kardemomme og hvedemel, der ligeledes æltes godt i
  4. Lad dejen hæve under et klæde i 30 minutter
  5. Fordel dejen i 20 lige store stykker, og form dem runde
  6. Placer dejklumperne på en bageplade, der er dækket med mel
  7. Her skal de hæve i to timer, imens de er dækket af et klæde
  8. Varm cirka en liter olie op i en stor gryde til 170 grader
  9. “Bag” berlinerne i gryden i cirka 2-3 minutter på hver side
  10. Anbring dem herefter på noget køkkenrulle
  11. Skær et lille hul i toppen af berlinerne
  12. Sprøjt marmeladen ind
  13. Server!

Tak til Wellvita
Vi siger stort tak til Wellvita for deres støtte i forbindelse med denne artikel. Oplever du at have bøvl med en oppustet mave? Så besøg Wellvita.dk!

Relaterede indlæg
Italien har en rig kulinarisk tradition, der omfatter en bred vifte af fiskeretter på grun…
Retter med lam, enten elsker du det, eller du hader det. Retter med lam deler vandene, men…
Der er simpelthen ikke noget som Tapas, det er let og overskueligt og kræver ikke det he…
Kødfrie dage er gået hen og blevet en meget populær måde at leve på og det bliver kun…
Hvis du vil have en opskrift på en amerikansk inspireret hamburger, så læs med her.Ingredi…
Muslinger i flødesauce med fennikel og  gulerod. Denne sommer har jeg bemærket, at f…
Spa­ghet­ti med ti­ger­re­jer i to­mat­flø­de­sovs.Dette er en virkelig let og velsmagende…