Den Bedste Veggie Burger Opskrift
D. 02.02.2021Image: Tilla Rebsdorf
Quinoa-bøf til superburger
Vegetarer behøver ikke at springe et burger-måltid over. Quinoabøffer er nemme at lave, og selv kødelskere kan lide dem.
Du kender det garanteret. Familien efterlyser burgere til aftensmad, men hvad så med vegetaren i familien, der ikke vil have kød? Det klarer du nemt. Hakket oksekød til de gammeldags burgere er ikke noget problem. Det kan du finde i enhver køledisk, men når jeg kigger ned i køledisken med den plantebaserede vegetarhak, kniber det med at finde begejstringen frem. Det er sikkert helt okay for mange, men hvis du har det ligesom mig, så kommer her den allernemmeste opskrift på vegetarburgere, der er lavet på quinoa. Det er der ingen ben i.
Det skal du bruge til en lille portion :
1 dl. quinoa koges i 2 dl. vand - det lyder af lidt, men du får snilt fem pæne store burgere ud af det.
Kog quinoaen i ti minutter og lad den køle af, inden du fortsætter. Sæt den eventuelt udenfor eller i køleskabet, så går det hurtigt.
Tilsæt:
1 revet rødløg
1 æg
ca. 1 del finvalset havregryn og en ½ dl. hvedemel
hvidløg efter smag og behag, salt og peber, stødt koriander, spidskommen, eventuelt lidt finthakket frisk persille.
Det hele røres sammen. Her kommer lige et tip: Inden du former dine "bøffer" er det en god ide at lade det stå lidt for at samle sig. Når det nu er til burgere, synes jeg det er vigtigt, at de holder formen. Derfor foreslår jeg, at du bruger din "bøfformer" - så bliver de pænest. Steg dem på en meget varm pande og i rigeligt olie, så bliver de virkelig lækre. Bon appetit.
Vi sender et stort tak til Perlen Odense, der har støttet denne artikel. Hos Perlen Odense bestiller man specielt gerne Smykker. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.