Fiske Burger Opskrift
D. 28.04.2021Image: Pixabay, Memed_Nurrohmad
Fiskeburger med urtesovs og grønt
Forstil dig en lækker, sprød og smørstegt torskefilet mellem to bløde hjemmelavede burgerboller, med urtesovs og grønt - ja, mit mundvand løber også i vand! - "Spis mere fisk" lyder det i de officielle kostråd og hvorfor så ikke gøre oplevelsen lækker og snasket, med sådan et stykke lækkert paneret fisk i en skøn bolle - det er der vist aldrig nogle der bliver trætte af.
Til burgeren: - til 4 personer
- 600 g torskefilet
- 2 æg
- 0,5 dl mælk (alt slags mælk kan bruges)
- 1,5 dl pankorasp (alm kan også bruges, men man opnår bedst og sprødest panering med panko)
- 2 dl olie
- 20 g smør
- 4 hjemmelavede burgerboller
- Agurk
- Syltede rødløg
- Salat (feldtsalat, iceburg, spinat)
Urtesovs:
- 1 bøtte cremefraise
- Krydderurter - Basilikum, dild og persille (brug den mængde du synes)
- citronsaft
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
Skær torsken ud i fire lige store fileter og pisk så æg og mælk sammen i en dyb tallerken. På en anden tallerken blandes raspen med salt og peber. Start herefter med at vende torskefileterne i æggemassen og derefter i rapspen. Hvis man er rigtig slem, kan man dobbeltpanere fisken, og så gentages herligheden bare igen. Fisken er nu klar til at blive stegt i olie og smør i en pande. Panden må ikke være for varm, da paneringen let kan brænde på. Steg fisken i ca. 2-3 minutter på hver side.
Skyld og hak urter og bland det sammen med cremefraise, citronsaft og salt og peber.
Burgerbollerne lunes i ovnen, mens agurkerne skæres med en tynd skræller.
Når bollerne er lune samles burgeren med salat, den panerede fisk, urtedressing, syltede rødløg og til sidst agurkestrimler.
Velbekomme!
Tak til Perlen Odense, der har ydet økonomisk støtte til udarbejdelsen af artiklen. Hvor du køber et stort sortiment med Smykker. Derfor er teksten på netop denne artikel markeret.