Italienske Retter Med Aubergine
D. 02.06.2021Image: Pixabay, vinaygupta460
Aubergine er en besynderlig grøntsag og er en grøntsag som man oftest vil nyde tilberedt, da den godt kan være kedelig og smagsløs i rå tilstand. Når det så er sagt, er auberginen virkelig lækker tilberedt og den kan tilberedes på mange forskellige måder. Den specielle grøntsag indeholder blandt andet massere af B-vitaminet folat, som styrker immunforsvaret, huden og de røde blodlegemer. Desuden er den også en god kilde til til mineralerne kalium og mangan, som styrker blodomløbet, immunforsvaret og som kan sænke blodtrykket.
Og nu til Italien, for i Italien bruger man flittigt auberginen i sammenkogte retter, da den bliver dejlig blød og nærmest smelter på tungen, når den bliver tilberedt. Her kommer et eksempel på en italiensk ret med aubergine!
Bagt aubergine i tomatsovs: Melanzane a la Parmigiana
Til retten skal du bruge:
- 2 auberginer
- Salt
- Olivenolie
- 3 fed hvidløg (hvis man er til hvidløgsånde)
- 400 g mosede tomater (eller flåede tomater)
- 1 spsk. tomatpure
- Oregano
- en smule sukker
- frisk basilikum, hakket og hele blade til pynt
- 1 dl revet parmesan
- 1 frisk bøffel mozzarella
Fremgangsmåde:
- Skær auberginerne i skiver og drys med salt (så overskydende væske bliver suget ud) og lad dem hvile i 10 minutter.
- Dup dem med køkkenrulle og steg dem i rigeligt med olie på en varm pande. Steg til de er gyldne.
- Hak hvidløg og sauter hvidløg og tomatpure i en dyb pande i rigeligt olivenolie. Smag til med salt og peber.
- Kom de mosede tomater i og lad det simre i 5-10 minutter.
- Smag til med salt, peber, oregano og sukker.
- Lad tomatsovsen stå og simre i 20 minutter og lad den komme til smag. Tilsæt evt. lidt chili.
- Anret aubergine og tomatsovs i lag og top til sidst med parmesan og mozzarella.
- Bag den ved 220 grader.
- Pynt retten med friske basilikumsblade.
Velbekomme og Buon Appetito!
Ovenstående indhold er udarbejdet med økonomisk støtte fra Perlen Odense. Her kan du eksempelvis købe Nordahl smykker, og meget meget andet. Uden støtten fra Perlen Odense kunne ovenstående indhold ikke lade sig gøre.