Opskrift: Sådan Laver Du Croissanter
D. 08.01.2020Image:
Der er ikke noget bedre, end en god og frisk croissant til sin morgenkaffe. Har du nogensinde undret dig over, hvordan man egentlig laver det lækre bagværk? Jeg har kigget nærmere på, hvordan man laver sine egne croissanter.
Hvor meget smør er der i en croissant? Det er meget forskelligt, hvor meget smør der skal i en croissant i forhold til opskriften. I en god og frisk croissant skal smør stå for omkring halvdelen af den samlede vægt. Se længere nede, hvor meget smør, som jeg anbefaler, der skal i en god croissant.
De fleste tror, at en croissant har oprindelse i Frankrig, og derfor har jeg puttet min guide ind under kategorien Frankrig. Oprindelseslandet er ifølge Bakers Maison faktisk Østrig, hvor man kan spore opskriften på det lækre brød meget længere tilbage, end man kan i Franking.
Sådan laver du en croissant - Step by Step
Croissant betyder halvmåne, og derfor er den kendetegnet ved sin form herefter. Se billede, hvis du er i tvivl om, hvordan dine croissanter skal formes, se billede.
Croissant opskrift (8 stks)
Ingredienser:
- 12g gær
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 spsk. Sukker
- ½ tsk. Salt
- 250 g hvedemel
- 150 g smør
- 30 g mørk chokolade
- 15 g mandelflager
- Æg til pensling
- Drys med flormelis
Sådan gør du:
- Tilsæt mælk i en skål og rør gæren forsigtig ud i den.
- Tilsæt æg, salt og sukker
- Hæld langsomt mel i blanding under omrøring
- Læg dejen på køl i en times tid
- Dejen lægges på et meldrysset bord og rulles flad med en kagerulle
- Form dejen som en rektangel på 30 x 60 centimeter
- Skær dejen ud i 8 trekanter
- Læg chokolade i hver trekant og rul dem sammen til croissanter fra den bredeste ende
- Croissanterne skal efterfølgende hæve i omkring 2 timer inden de pensles med æg og drysses evt. Drysses med mandelflager.
- Croissanterne skal bages i oven i cirka 15 minutter på 200°
- Drys evt. Croissanterne med flormelis inden servering
Ligesom andet bagværk, kan man eksperimentere meget med sin opskrift, hvor jeg er lidt af en smørgris, samt jeg godt kan lide at tilføje marcipan i mine croissanter i ny og næ.
Jeg håber, at du kunne bruge denne opskrift, og tak fordi du læste med.