Opskrift På Kødrand

Image: canva.com

Kødrand er en traditionel ret som helt rigtigt består af en rand af kød.
Denne serveres ofte med diverse tilbehør, især kartofler og hvid eller brun sauce, men du kan helt selv vælge hvad du vil spise til som tilbehør.
Retten er faktisk meget nem at udføre, og kræver blot at du har de rette redskaber for at lave korrekt.
Sådan laver du en lækker kødrand
Først og fremmest kræver denne opskrift at du har en randform, men dette er faktisk også det eneste redskab du er nødsaget til at have som du muligvis ikke har i forvejen.
Derudover skal du selvfølgelig bruge en række ingredienser, som følger:
- 250 g hakket oksekød
- 250 g hakket svinekød
- 100 g hvedemel
- 1 løg
- 1 æg
- 3 dl sødmælk
- 1 tsk salt
- 0.25 tsk peber
- Smør til randformen
- Valgfrit tilbehør - kan være kartofler med sovs eller salat
Fremgangsmåde:
- Skær og riv løg og bland dette samt mel med det hakkede kød.
- Ælt æg i kødmassen og kom derefter krydderiere samt mælk ved.
- Rør det godt sammen til du får en fast masse, og lad det derefter hvile i en times tid i køleskabet.
- Tag din randform og pensl den med smør, vent til laget er stift og gør det derefter endnu engang.
- Drys en smule hvedemel på de to lag af stivnet smør så kødet kan komme ordentligt ned i formen.
- Fyld farsen i og bank formen forsigtigt mod bordet så kødet falder ordentligt på plads i formen.
- Stil randformen i vand på en stegepande og dæk den til med et låg som er en smule større end formen.
- Kog kødranden i ca. 25-30 minutter og vend den derefter ud på et fad.
- Server med valgfrit tilbehør af grøntsager, kartofler, sovs eller lignende.
- Velbekomme!
Tak til avXperten
Til slut takker vi avXperten for deres støtte til dette indlæg. Se deres store udvalg af smarte elektroniske produkter som en internet forstærker, en smart router, el løbehjul og meget mere på deres store webshop.