Sådan Laver Du Den Bedste Shepards Pie

Image:

Shepards Pie er ganske vist ikke en ret, vi spiser voldsomt ofte herhjemme. Slet ikke faktisk. Det er ganske få, der har forsøgt sig med den britiske ret. Ikke desto mindre er det en fantastisk lækker ret, der passer enormt godt til de danske smagsløg og madpræferencer.
Shepards Pie består i al sin enkelhed af en lammeragout og en kartoffelmos, der bages i ovnen. Hos os er det især en vinder, når vinteren, kulden og mørket falder på. Gør dig selv en tjeneste, og forsøg dig med denne fantastiske ret.
Dette skal du bruge:
Ragout
- ½ kilo hakket lammekød
- 1 spsk smør
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 2 stængler bladselleri
- 2 spsk Worcestershire-sauce
- 1 dåse tomatpure
- Timian
- Rosmarin
- 1 dl rødvin
- 2 dl hønsefond
- Salt peber
Kartoffelmos
- 1 kilo kartofler
- 75 g smør
- 1 dl fløde
- Parmesan
- Rasp
- Salt
- Peber
Sådan gør du:
1. Kog kartoflerne
2. Hak løg og sauter dem, tilsæt herefter kød og brun det
3. Tilføj gulerødder, bladselleri, hvidløg, tomatpure, rødvin, sauce, fond, timian, rosmarin, salt og peber
4. Lad det koge i cirka 10 minutter
5. Tilføj de øvrige ingredienser til kartoflerne, når vandet er hældet fra, og pisk det hele godt sammen.
6. Lav en bund af ragout, og en top af karotffelmos i et ildfast fad
7. Bag det hele i ovnen ved 180 grader i cirka 40 minutter
Tak til CarSound
Til slut vil vi gerne sige tak til CarSound, som via deres støtte har gjort denne artikel mulig. CarSound giver dig mere køreglæde!